Energielabels per pand in Giscovery kaartviewer

De kaart met energielabels geeft per pand of gebouw aan hoe energiezuinig deze is. De achterliggende gegevens zijn afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en worden continu geactualiseerd.

De kaart met energielabels geeft per pand of gebouw aan hoe energiezuinig deze is. De achterliggende gegevens zijn afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en worden continu geactualiseerd.

Voor kantoorpanden groter dan 100m2 is vanaf 2023 een energielabel van minimaal C verplicht. In 2030 wordt energielabel A verplicht.

Bij woningen kan het voorkomen dat een energielabel nog niet aanwezig is, omdat deze bijvoorbeeld sinds 2008 niet verkocht is. Sindsdien zijn energielabels verplicht.  Ook kunnen woningen in de tussentijd verduurzaamd zijn zonder dat het label aangepast is. Bijvoorbeeld wanneer een woning binnen tien jaar verkocht worden binnen de geldigheidstermijn van het energielabel. Staar je daarom bij de aanschaf van een woning daarom niet blind op het energielabel. Een goed energielabel wil niet automatisch zeggen dat er sprake is van een energiezuinige woning. Zonnepanelen hebben namelijk invloed op het energielabel terwijl er mogelijkerwijs weinig geïnvesteerd is in isolatiemaatregelen.

Naast bovenstaande informatie is de kaart voor de volgende klantgroepen van toepassing:

  1. Projectontwikkelaars en vastgoedprofessionals: gebouwen met lage energielabels (D, E, F en G) kunnen investeringskansen bieden voor renovatie of herontwikkeling terwijl bijvoorbeeld kantoren met een hoog energielabel couranter zijn vanuit direct rendement (verhuren) en indirect rendement (toekomstige verkoop)
  2. Bewoners en huiseigenaren: op adresniveau kunnen woningen met elkaar vergeleken worden met andere woningen uit de buurt  
  3. Bouwbedrijven: grootschalige renovatieprojecten voor woningbouwcorporaties kunnen worden geïdentificeerd
  4. Woningcorporaties: vanuit assetmanagement kan het eigen bezit in kaart worden gebracht en worden getoetst in hoeverre zij voldoen aan vastgelegde duurzaamheidsdoelstellingen. Ook kan dit worden vergeleken met andere woningcorporaties
  5. Energiebedrijven: op basis van de energielabels kunnen leads gegenereerd worden op adresniveau, waarbij advies of een concreet voorstel voor maatregelen kan worden verstrekt aan huiseigenaren of andere klanten.

Giscovery heeft energielabels gekoppeld aan de Basisadministratie van Adressen en Gebouwen (BAG). Binnen LocatieLAB kan op gebouwniveau gezocht worden naar energielabels in combinatie met andere criteria, zoals bouwjaren, woningtype, oppervlak, etc.

Giscovery is expert in locatie analyses en wij voeren op basis van zoekcriteria graag voor jou uit. Wil je zelf zoeken naar geschikte locaties? Dat kan ook in onze applicatie LocatieLAB. Alleen gebruikmaken van deze kaart is ook mogelijk. Onze kaartviewer met bijbehorende data consultancy is daarmee een mooi alternatief voor ESRI’s GIS producten, zoals ArcGIS Online. Giscovery biedt de mogelijkheid aan om bovengenoemde informatie als volgt te gebruiken:

Heb je een vraag hierover?  Neem contact met ons op en wij helpen jou graag verder!

Giscovery maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en website gebruik te analyseren.

Lees meer